1 Kasım 2011 Salı

BÜYÜKADA ---ADALAR MÜZESİ----

 Bizans'ta ortaya çıkan taht kavgaları, siyasi ve dini içerikli anlaşmazlıklar neticesinde Büyük ada’ya prensesler, prensler, din adamları sürgün olarak gönderilmiştir.
             .
Büyükada HANGAR MÜZE (ADALAR MÜZESİ )
Adaların kültürel mirasını sergilemek amacıyla 2010 yılında hizmete açılmıştır
    


Yetimhanaden kalan çoçuk ayakkabıları



Büyakadaya ait müzik ve sinema ile ilgili görüntüler


Ada'ya Türklerin yerleşmesi 1846'da küçük gemilerin hizmete başlaması ile oluşmuştur. 1875'de daha büyük gemilerin gelmesi ile düzenli seferlere geçilmiştir. Bundan sonra Ada'da nüfus hızla artmıştır. Zengin Türklerin yanısıra yabancılar da Ada'ya rağbet etmiş ve köşkler, konaklar, oteller dönemin mimari usluplarını yansıtan binalar, kiliseler ve cami yapılmıştır. 1861’de Padişah Abdülaziz döneminde İstanbul'da kurulan ilk üç belediye dairesinden biri olarak Yedinci Daire diye anılan Adalar Belediyesi Teşkilatı kuruldu ve merkezi Büyükada oldu.


                          BÜYÜKADA ÇINAR MEVKİİ MÜZE ALANINDA SERGİLENEN
                                                                       GÖRÜNTÜLER  
 

















1 yorum:

  1. ADALAR MÜZESİ ÇOK UZAK BİR ALANA YAPILMIŞ..PEK ÇOK KİŞİNİN MÜZE ZİYARETİ YAPMASI MÜMKÜN OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..BU KADAR ÇOK EMEK VERİLEN BİR MÜZE İÇİN İSKELEYE YAKIN BİR ALAN DÜSÜNÜLMELİ..ÇINARALTI MÜZE ALANI ADALAR MÜZESİ İÇİN DAHA UYGUN BİR MEVKİİ..UMARIM DÜZELTİRLER BU DURUMU..EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER..!!!!!

    YanıtlaSil